Ποιον dj προτιματε??

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Dubstep-Tο αμφιλεγόμενο θέμα







Ως δεύτερο άρθρο αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα που έχει προκαλέσει πάρα πολλές διαμάχες στην μουσική σκηνή και ανάμεσα σε επαγγελματίες αλλά και κυρίως ανάμεσα στον απλό κόσμο....DUBSTEP....οοο ναι το είπα dubstep...η dubstep αποτελεί ένα μουσικό είδος που θα μπορούσε θεωρητικά να είναι νέο μιας και έχει δημιουργηθεί και έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια,πιο συγκεκριμένα έκανε τις αρχές του στην Αγγλία το 1998.


Αυτό θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν η αρχή, μια μικρή αρχή που μεγάλωσε μέσα από την προώθηση του club Plastic People στο Λονδίνο το 2001. Η καθιέρωση του έγινε το 2002 με την dubstep να γίνεται πιο γνωστή και με την βοήθεια μουσικών παραγωγών στην Αγγλία να ακούγεται ολοένα και περισσότερο λόγω καλλιτεχνών όπως ο Skrillex, o SSkream, oι Μt Eden και πολλοί άλλοι.


Η Dubstep είναι ένα ιδιαίτερο είδος μουσικής που θα μπορούσε στο μέλλον να ενταχθεί πλήρως στην μουσική βιομηχανία και να αναδειχθεί όπως και τα υπόλοιπα. Παρόλα αυτά όμως δέχεται συνεχώς έντονη κριτική και αποδοκιμασίες από πάρα πολλούς ανθρώπους είτε αυτοί είναι επαγγελματίες είτε είναι απλοί πολίτες. Θα μπορούσα να μιλήσω γενικά αλλά δεν έχω την απαραίτητη να μιλήσω για τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες και κατά πόσο δημοφιλής είναι η dubstep εκεί, ως Έλληνας όμως και έχοντας μιλήσει με αρκετούς ανθρώπους μεγάλους και μικρούς αλλά και έχοντας διαβάσει αρκετά άρθρα μπορώ να πω πως έχω αποκομίσει ικανοποιητικά στοιχεία για την δημοτικότητα της Dubstep στον ελλαδικό χώρο. Οι περισσότεροι Έλληνες δεν την αποδέχονται, την κατακρίνουν και μερικές φορές δεν την αναφέρουν καν ως ένα μουσικό είδος αλλά ως κάτι που απλά δεν πρέπει να υπάρχει. Αυτό κατά την άποψη μου είναι γελοίο αλλά και λυπηρό. Δυστηχώς το 60% των Ελλήνων δεν θεωρούν ότι ένα είδος μουσικής αν δεν ακούγεται στην Αμερική ή γενικότερα αν δεν είναι διάσημο μπορεί να ακουστεί. Αυτή βέβαια είναι η προσωπική άποψη του καθενός και εγώ δεν είμαι κάποιος που μπορεί να την αλλάξει. Αυτό που θέλω να πω όμως μέσα από αυτό το κείμενο είναι ότι ΗΡΕΜΗΣΤΕ ΛΙΓΟ, δηλαδή αν δεν είναι Rihanna, David Guetta, Tiesto, Madonna κλπ ή στον αντίποδα Stan, Ρουβάς και Βανδή δεν πρέπει να το ακούμε ή είναι άθλιο. ΈΛΛΗΝΕΣ μουσικόφιλοι (δεν αναφέρομαι στους υπόλοιπους που ακούνε κάτι και το αναπλάθουν χωρίς πραγματική προσωπικά άποψη ) εκσυγχρονιστείτε λίγο, βγάλτε τις παροπίδες και  δείτε γύρω σας , ζούμε στην εποχή του ηλεκτρονικού ήχου και των dj, το ότι κάτι είναι νέο ή περίεργο ή κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που έχετε συνηθίσει  δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απορρίπτεται. Για πολλούς πάει κάπως έτσι DUBSTEP=SKRILLEX, δεν είναι όμως έτσι, υπάρχουν πάρα πολλοί καλλιτέχνες στην dubstep και ο καθένας προσφέρει διαφορετικά ακούσματα, μην κατηγοριοποιείται τα πάντα...ΑΝΟΙΧΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΗΝ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΠΤΕΤΑΙ...!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου