Ποιον dj προτιματε??

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Playing For a Change - An inspiration, a dream or a reality



Οδεύοντας προς το τέλος του φετινού καλοκαιριού και την αρχή του φθινοπώρου αποφάσισα να ασχοληθώ με κάτι εναλλακτικό, έχοντας κουραστεί λιγάκι από την mainstream καλοκαιρινή μουσική.  Ψάχνοντας λοιπόν για κάτι που θα έκανε την διαφορά πέτυχα τους Play for a change, με αποτέλεσμα μια έκρηξη ενθουσιασμού κυρίως γιατί ανακάλυψα ότι τελικά υπάρχει ελπίδα στην μουσική. Οι play for a change είναι κατά κάποιο τρόπο η προσωποποίηση του οράματος του μεγάλου John Lennon, ένας κόσμος δηλαδή ενωμένος μέσω της μουσικής και μία προσπάθεια για παγκόσμια ειρήνη.



Λίγα λόγια:
Η ιδέα ξεκίνησε από τον Mark Johnson, έναν Αμερικάνο μουσικό παραγωγό, ο οποίος αποφάσισε να συγκεντρώσει μια ομάδα και να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. στην προσπάθειά του να εξερευνήσει νέα μουσικά ακούσματα. Η ομάδα ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και όπως είπε και ο ίδιος δεν ήταν εύκολη. Ταξίδευαν σε ένα κινητό μουσικό στούντιο ηχογράφησης χρησιμοποιώντας τον καλύτερο εξοπλισμό που μπορούσε να τους παρέχει η τεχνολογία εκείνης της εποχής. Με το καιρό όμως οι ανάγκες τους άρχισαν να μεγαλώνουν σε διάφορους τομείς, από την παροχή ενέργειας, την συντήρηση του εξοπλισμού στην δυνατότητα εγγραφής σε μεγαλύτερα επίπεδα ποιότητας. Παρόλα αυτά αυτό που ποτέ δεν άλλαξε ήταν ο σκοπός τους και η αφοσίωση τους σε αυτόν. Έτσι προσπάθησαν να παρέχουν ένα φιλικό περιβάλλον στον εκάστοτε καλλιτέχνη ώστε να μπορεί να εκφραστεί στον μεγαλύτερο βαθμό και να δώσει τον καλύτερο εαυτό του και κυρίως μια μοναδική και αυθεντική εμπειρία.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν το 2007 όταν ιδρύθηκε το Play For a Change Foundation μια μη κερδοσκοπική οργάνωση με σκοπό την ανέγερση κοινοτικών κέντρων για τις τέχνες και την μουσική που να είναι προσβάσιμα από όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια το 2008 έγινε προσφορά από μια δισκογραφική εταιρεία, την Concord Music Group  , ώστε να μαζέψουν όλους καλλιτέχνες που πήραν μέρος σε αυτό το ταξίδι και να ξεκινήσουν συναυλίες και εμφανίσεις ώστε να ενισχύσουν το σκοπό.

O επίλογος:
Σήμερα όλοι πλέον μπορούν να λάβουν μέρος σε αυτό το όραμα καθώς υπάρχει η επιλογή δωρεάς στην σελίδα τους. Βέβαια δεν είναι κάτι αναγκαίο καθώς τα video τους υπάρχουν ελεύθερα στο youtube. Το σημαντικό όμως για μένα είναι η παρουσία τους στο κόσμο, μια ιδέα , μία πεποίθηση ένας σκοπός. Οραματιστές, απλοί άνθρωποι ξεκίνησαν να κάνουν κάτι πολύ δύσκολο και τα καταφέρνουν, αυτό φίλοι μου είναι μαγεία, η μαγεία της μουσικής. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Imagine του Lennon αλλά πλέον κάποιος θα μπορούσε να πει ότι έχουμε κάνει ένα μεγάλο βήμα και αυτό που εύχομαι είναι να μην σταματήσουν αλλά να γίνουν έμπνευση και για άλλους, για όλο τον κόσμο.


Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ, ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..!!!


http://playingforchange.com/  Σε αυτό το link θα βρείτε την επίσημη σελίδα με όλες τις πληροφορίες για αυτό το κίνημα, για αυτή τη ομάδα. Θα ήθελα να σας παρουσιάσω μερικούς από τους καλλιτέχνες αλλά είναι τόσοι πολλοί και τόσο μοναδικοί που είναι αδύνατο να διαλέξω.
Γιαυτό παραθέτω αυτό το video ως ένα μεγάλο παράδειγμα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου